2 dages tur til Nordjylland - Himmerland og Thy 25 - 26 maj 2019

Thingbæk kalkmine

Midtdjurs Pensionistforening 

Arrangerer en dejlig 2 - dages tur til 

Nordjylland - Himmerland og Thy

25.05. - 26.05. 2019

Opsamling kl. 08.00 ved Midtdjurshallen, Marienhoffvej

På denne tur til det Nordjyske, går vi helt bogstaveligt under jorden. Vi skal ned i de imponerende gamle kalkminer i Thingbæk, og se hvilke vikingeskatte, der er dukket frem fra jordens dyb ved Lindholm Høje.

1. Dag.

Rebildcenteret

Vi sætter kursen mod det Nordjyske, undervejs stopper vi og får morgenkaffe og rundstykker.

Vores destination hedder Rebildcenteret og Thingbæk kalkminer. Billedhuggeren Anders Bundgaard (Anders Jensen Bundgaard var en dansk billedhugger, der blandt andet har stået for udsmykningen af dele af Christiansborg og Københavns Rådhus. Han er dog mest kendt for sit arbejde på Gefionspringvandet. En stor del af hans efterladte gipsmodeller kan ses i Thingbæk Kalkminer ved Rebild. Han var Ridder af Dannebrog.) købte minen i 1905, men efter det viste sig at kalkminedriften ikke var rentabel, omdannede han stedet til en underjordisk kunstudstilling. Den berømte Cimbretyr står f.eks. nede i minen, sammen med andre værker af Anders Bundgaards billedhugger kollega Carl Johan Bonnesen. Der findes ikke kun kunst i minen, den er også hjemsted for en stor bestand af overvintrende falgermus. Vi får en spændende rundvisning med en lokal guide, der fortæller historien om hele dette fascinerende sted. Efter rundvisningen spiser vi vores sandwich, inden vi fortsætter vest på.

 

 

 Turen går over Løgstør, aggersundbroen og videre mod vores hotel i Hanstholm. Inden vi ankommer, skal vi lige ud og kikke på en snert af Nationalpark Thy og forbi Klitmøller. Her finder vi ud af hvorfor det også kaldes "Cold Hawaii".

Fremme ved Montra Hanstholm Hotel, får vi vores værelser og mødes igen til en dejlig aften buffet i hotellets restaurant.

Hotellet ligger 10 minutters gang fra stranden, omgivet af et varieret landskab af vand og skov. Hotellet ligger som en fredfyldt oase i den vilde natur ved Nordsøen. Når vinden begynder at blæse, og det flyver med havskum gennem luften, er det dejligt at sidde ved pejsen i loungen, og nyde en drink. Nyd også udsigten til naturreservatet, og til fyrtårnet.

 

Montra Hanstholm Hotel

Dag 2

Thorup Strand

Efter morgenmaden pakker vi bussen, og kører op langs kysten til Thorup strand. Her ser vi den lange fine sandstrand, med alle de velkendte fiskerbåde, der ligger trukket op på stranden, som vi kender det fra "Gutterne på Kutterne"

Herfra kører vi mod Aalborg og Vikingemuseet Lindholm Høje. Ved ankomsten starter vi med at spise frokost i museets Café, inden vi skal på opdagelse i fortiden. vi skal opleve den enestående vikingegravplads, og se Lindholm Høje museet med fund fra både gravpladsen og landsbyen på stedet, samt de vigtigste arkæologiske fund fra andre egne af regionen. I 1950erne afslørede udgravninger på Lindholm Høje ca. 700 grave og dele af en samtidig landsby. Området var beskyttet af et 4 meter højt lag flyvesand, og pga. de gode bevaringsforhold er Lindholm Høje i dag helt uden sidestykke i Skandinavien. Tilmed er den blandt de største vikingegravpladser som kendes overhovedet.  På gravpladsen kan man gå tur mellem de smukke, sælsomme stensætninger, som omkranser gravene, og på museet vises de fine og andre genstande som blev fundet ved udgravningen af gravene og resten af landsbyen. 

Lindholm Høje

Se også rekonstruktionen af begravelsesceremonienerne og sener fra dagligdagen i vikingelandsbyen. Museets anden afdeling rummer en æstetisk udstilling med et udpluk af regionens mest karakteristiske fund fra stenalderen, bronzealder og jernalder. Her berettes om minedrift efter flint i bondestenalderen, bronzealderens rituelle ofringer i moser og Limfjordlandets jernalder by høje - "Skandinaviens første stedfaste landsbyer"

Efter besøget køre vi hjemad igen.

 

Rejsefakta: 

Pris:                                          Kr. 999,-

Enkeltværelseses tillæg: Kr. 350,-

Prisen inkluder:

  • Bus i 2 dage
  • Overnatning på hotel i 1 nat
  • Ophold med halvpension
  • Dag til dag program
  • Sandwich 1. dag
  • Entré og rundvisning Rebildcenteret
  • Entré og frokost Vikingecenter Lindholm Høje
  • Chauffør fungerende som rejseleder

 

Evt. øvrige entréer er ikke inkl.

Tilmelding senest den 25. marts 2019 til

(Dog efter ”først til mølle” princippet)

Tove Ejlersen, tlf.  86 39 83 34 eller 40 16 83 34

Mail: ejvindejlersen@gmail.com

Betaling til konto 7301-1091847

Senest den 29. marts 2019. Husk navn ved indbetaling